200

Nordic Walking tábor Szlovéniába, Júlia-Alpok
Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.

Program        Szállás     Részvételi díj

 

Nordic walking és Rafting a Júliai-Alpokban

 

Program

ikonok

Május 5. csütörtök:

Egyéni érkezés délután, szállás elfoglalása majd rövid átmozgató nordikozás a környéken.

Júliai-Alpok Szlovénia


Az első világháború kitörésének 100. évfordulója van az idei évben ezért egy kis időt szentelünk az első világháborús magyar temető megtekintésére, ahonnan a POT MIRU azaz a Béke útja indul ki.
 

Log Pod Mangartom osztrák-magyar első világháborús temetőJúliai-Alpok

Ezen az útvonalon megyünk tovább csodálatos tájakon két szép vízesést érintve  majd visszatérünk a bázisra a Motel Enciánba, ahol a vacsora és a wellness programok várnak Ránk.

Május 6. péntek:

Reggeli után egész napos nordikozásra indulunk.

Az időjárástól függően kétféle utat tervezünk előzetesen, természetesen a teljesíthetőt járjuk le aznap. 

"A" verzió: a ház elől indulva a Mantgart csúcs felé vesszük az irányunkat. A csúcsra nem tudunk felmenni, mert májusban még hó fedi, így "csak" a lábához nordicozunk el, ahol a végállomás egy kis hütte, ahol igazi birka sajtot lehet megkóstolni és vásárolni. Az utunk során gyönyörű kilátás tárul elénk.
Táv kb. 12 km 300 m szintkülönbség közepesen nehéz túra.

Sajtok a Júliai-AlpokbólPisztrángok a hegyi tóban

B" verzió: a ház elől indulva a Kluzse völgyben indulunk, amely az egyik legfontosabb Magyar-Osztrák ellenőrző pont volt az első VH idején. Útunk során meglátogatjuk a Kluzse erődöt, amelyben most egy Első Világháborús múzeum látható, a Fort Herman erődöt, ahonnan három völgybe tudunk betekinteni. Ez az erőd most romos állapotban van, de ha van nálunk fejlámpa, elem lámpa be lehet menni a belsejébe és meg tudjuk nézni, hogyan figyelték az őrszemek a három völgyet. Ez a két erőd szoros összeköttetésben volt egymással.
Tovább haladva egy kis kő templommal találkozunk, amely a Szent Lenart kápolna. Érdekessége, hogy a XV. században épült, homály fedi az eredetét, csak találgatni tudják a helyiek is. Egy mondás azt tartja, ha meghúzod a harangját, akkor teljsül a kívánságod.
útunk végén pedig beérünk Bovecba. Innen ki-ki fáradtsága szerint haza megy transzferrel, vagy haza is tud nordikozni. Ezt is a helyszínen tudod eldönteni.

A táv kb. 18 km oda-vissza szint különbség 150 m könnyű túra.

Vacsora a szállásunkon.

Május 7. szombat:

Reggeli után adrenalin növelő rafting túrára indulunk a türkiz kék Soca folyón. A rafting, létszámtól függően 6, 8 vagy 10 személyes hajókkal, tapasztalt túravezetőkkel zajlik. A rafting túrát a Raft and Roll csapata szervezi és bonyolítja.

Rafting a türkiz kék Soca folyónParabola vízesés Szlovéniában

Aki nem száll vízre az megnézheti a többieket az indulásnál, megörökítheti a pillanatot majd tovább nordikozik a kiszálló helyre, ahol a csapat ismét együtt lesz.

A rafting után visszamegyünk a Motel Enciánba ahol vagy egy wellness program várja a megfáradtakat vagy egy délutáni fakultatív nordik túra keretében meg lehet nézni a közeli Parabola vízesést.

Vacsora a szálláson. 

Május 8. vasárnap:

Reggeli után saját autóinkkal elindulunk a Moznica kanyonhoz illetve megnézzük a Soca folyó eredését is. Közös hüttézést követően mindenki hazaindul.

Moznica kanyon

 

Részvételi díj

Időpont: 2016. május 5-8. (4 nap/3 éj, csütörtöktől vasárnapig)

Szállás: Motel Encián, Bovec (Log Pod Mangartom), FONTOS! Nincs egy ágyas szoba/apartman!

Az apartmanok 2-3-4 fősek! Egy ágyas szoba igény esetén a faluban tudunk szállást keresni, természetesen más áron!

Ellátás: Félpanzió - (reggeli, vacsora)

Ár: 71 700 Ft/fő

Az ár tartalmazza: 3 éj szállás félpanziós ellátással, nordic walking oktatás, 1 rafting a Soca folyón.

Az ár nem tartalmazza: utazás, italok, egyéb étkezés, biztosítások.

 

Biztosítások, melyek fakultatív jelleggel köthetők:

Útlemondási biztosítás: 5 %-a részvételi díjnak 10 % önrésszel

Utasbiztosítással együtt megkötve csak 3,5% és nincs önrésze!

Utasbiztosítás: 2000 Ft/fő/4 nap

Szállás

Log Pod Mangartom falu a völgyben

Szlovéniában, 2000 méteres hegyek lábánál, a Trigláv Nemzeti Park területén fekszik Log Pod Mangartom kicsiny hegyi faluja.
Itt található a Motel Encián családias panzió. Kitűnő kikapcsolódási lehetőséget kínál ez a kis wellness sziget sportolóknak és pihenni vágyóknak télen-nyáron egyaránt.

Log Pod Mangartom Motel Encián

A Motel minden szobája kompletten felszerelt önálló apartman, külön fürdőszobával, wc-vel, főzési lehetőséggel, hűtővel és TV-vel.

Motel Encián apartmanMotel Encián szoba

Az ingyenes WIFI nem csak a szobákban, de még a kertben a medence mellett és az étteremben is használható! A ház tartozéka a 12 fős Finn szauna, amiben még a legfázósabbak is hipp-hopp felmelegednek! A kertben található – többek között – egy nagy napozó terasz, kényelmes nyugágyakkal. Itt gyönyörködhetünk igazán az égnek rohanó ormok csodás látványában, a Mangart hegy több mint 2600 méter magas sziluettjében!

Motel Encián úszómedence a hegyek lábánálA fa-jakuzziban akár 8-an is elférnek

Szintén a kertben található a nagy kedvenc, a fafűtéses Jacuzzi, ami igazából egy jó nagy fadézsa, amiben akár 6-8 sportoló is elfér.

Nyáron főleg a hidegebb esti órákban vesszük igazán hasznát,de nagyon jó izomlazítója a megfáradt, kimerült izmoknak rögtön a sportolás után!
Az Enciánhoz hangulatos, igazi hütte jellegű étterem is tartozik, fedett nagy terasszal. Nagyon finom házias ételekkel kényeztet el minket minden nap a ház asszonya, Daniela.
Az étlapon a pisztrángtól kezdve a vadgulyáson át, a csevap, grill tintahal , a New York steak, azaz szinte  minden megtalálható!