Nordic Walking tabor Ausztriába, Puchberg

Nordic Walking tabor Ausztriába, Puchberg
Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.

Program        Részvételi díj         Szállás

 

Bécstől mindössze 80 km-re egy romantikus, csendes völgyben fekszik az elbűvölő Puchberg település a 2075 méter magas Schneeberg lábánál. Megismerkedünk a Bécsi Alpok különleges élővilágával: a hegyi lazaccal, amit több formában is megkóstolhatsz itt, illetve az óriás szalamandrával, ami vonatnak álcázza magát. Ez utóbbit ki is próbáljuk egy kiadós nordic vonatozás keretében, fel és le a nagy hegyre(ről). Böngészd át a részleteket és biztosítsd a helyed mielőbb!

Puchberg nordic walking tábor

 

Program:

Puchberg ikonok

Július 30. csütörtök:

Érkezés és a szállás elfoglalása után ismerkedés a környékkel.  Könnyű túra keretében a közeli Sebastian vízesés meglátogatása. (kb. 8 km) Vacsora a szállodában.

Július 31. péntek:

Schneeberg Puchberg fölöttSalamanderbahn Puchbergben

Ízletes reggelink elfogyasztása után elsétálunk a pár percre lévő Salamanderbahn megállójához. Innen egy igazi élményvasutozásban lesz részünk. Mesés tájak mellett halad el a szalamandra színeit kölcsönző vonat.
Az egyik középső állomástól gyalog folytatjuk utunkat Ausztria legmagasabban fekvő vasútállomásához, az 1796 méteren fekvő Hochschneeberghez.

Itt kicsit kifújjuk magunkat,megnézzük a végállomásnál égbe törő Erzsébet Császárnő templomát, gyönyörködünk az elénk táruló panorámában ahol a Neusiedlerseeről is tudunk fotókat készíteni.

Ezt követően egy könnyebb ám annál látványosabb túra keretében felmegyünk a Hochschneebergen 2076 méteren fekvő Klostenwappenhez.

Itt kitekinthetünk Alsó-Ausztria legmagasabb csúcsáról, fotózkodhatunk a háttérban a csúcsra állított kereszttel, a Rax hegységgel, a Dachstein hegyláncaival, a Gippel, Göller és Ötscher hegységekkel is.

Fakultatív ebéd lehetőség a csúcs közelében fekvő Hütték egyikében.

Délután visszatúrázunk a hegyi vasút végállomásához és a 16.15-ös járattal levonatozunk Puchbergre.

(A túra közepes nehézségű, kb. 600 méter szintkülönbség összesen, kb. 4,5 óra. rövidítés, szintcsökkentés lehetséges)

Vacsoráig szabad program, pihenő. Vacsora a szálláson. 

Augusztus 1. szombat:

Reggeli után egész napos, változatos programokkal tarkított túrára indulunk a dimbes-dombos Marias Land régióba. Számos kirándulóútja mellett helyi gasztronómiai kultúrájáról is ismert ez a vidék.

Marias Land-i lazac

A kellemes illatok, nyugalom, teljes kikapcsolódás érzését a helyszínen további programokkal fokozzuk.

  • Részt veszünk a nap folyamán egy 60 perces magyar nyelvű audios vezetésen a helyi élményvilágban, ahol megismerjük a rák-és lazactenyésztés közti összefüggést, ennek módszereit, a víz ökológiai regenerációjának titkát és egyéb érdekes információval gazdagodunk.

  • A Marias Land Stüberlben közösen fogyasztjuk el 3 fogásos különleges ebédünket. (előétel hal vagy húsleves, főétel alpesi lazac vagy angus marha vagy vegetáriánus étel, desszert).

  • Ezen felül részt vesz a csoport egy kb. 60 perces alpesi lazac és borkóstoláson. Ennek keretében 5 különböző módon elkészített  alpesi lazacot lehet kipróbálni kenyérrel (hidegen füstölt file, melegen füstölt file, Gravad file, lazactatár, pástétom és krém.) és még 5 különböző osztrák bort is kóstolhatunk.

Szállásunkra helyi busszal utazunk vissza.

Augusztus 2. vasárnap:

Öhler

Reggeli után fél napos sportolásra indulunk az Öhler Schutzhaushoz ahonnan szép kilátás tárul elénk a már meghódított Schneeberg hegységre. (Kb. 4,5 óra minimális szintkülönbséggel).

Hazautazás.

 

Részvételi díj

Időpont: 2015. július 30. – augusztus.2. (csütörtöktől vasárnapig)

Szállás: Gasthof Hausmann***

Részvételi díj: 251 Euro/fő 

Az ár  tartalmazza: a 3 éjszaka szállás félpanziós ellátással, nordic walking túrák vezetéssel, Marias Landban ebéd, lazac-és borkóstolás és az audioguide-os vezetést, Salamanderbahn oda-vissza jegyet.

Az ár nem tartalmazza: az utazás költsége, italok, egyéb étkezések, helyi transzfer Marias Land-Puchberg között (kb.2 euro/fő), biztosítások.

Biztosítások, melyek fakultatív jelleggel köthetők:

Útlemondási biztosítás: 5 %-a részvételi díjnak 10 % önrésszel

Utasbiztosítással együtt megkötve csak 3,5% és nincs önrésze!

Utasbiztosítás: 2000 Ft/fő/4 nap

 

Jelenkezési határidő: 2015. június 30.

Jelentkezés 50% előleg befizetéssel 2015. május 15-ig a szabad helyek függvényében, utána csak a teljes összeg befizetésével jelentkezhetsz. A teljes összeg befizetésének határideje 2015. június 30

 

 Szállás 

Gasthaus Hausmann PuchbergbenGasthof Hausmann étterem

Családi vezetésű kedvelt vendégfogadó Puchberg központjában.

A gyógypark, templom,bevásárlási lehetőségek és a híres Salamanderbahn (Salamander vasút) a ház közvetlen közelében találhatók. Ugyancsak 200 méterre fekszik a szabadtéri uszoda és a templom is.

A vendégfogadó saját éttermet üzemeltet ahol speciális helyi ételek mellett nemzetközi ízek és vegetáriánus ételek is szerepelnek a kínálatban.

Gasthof Hausmann egy másik szobaGasthof Hausmann szoba

Szobái (1-2-3-4 ágyasak) fürdőszobával, wc-vel felszereltek. A szobákban tv található.

Gasthof Hausmann szauna

Szauna és gőzfürdő térítés ellenében min. 2 főtől használható. (5 Euro/fő)

 

További szabadidős lehetőségek a környéken: 

  • 100 km túraútvonal

  • lovaglás

  • kötélpálya

  • kitáblázott mountainbike és kerékpárútvonalak

  • Puchbergi Múzeum

Közeli városok és régiók:
Bécs, Mariazell, Hohe Wand régió, Rax régió, Eisenstadt